fbpx

2023 İç Mekan Tasarımı Trendleri

2023 İç Mekan Tasarımı Trendleri

2023 İç Mekan Tasarımı Trendleri

İç mekan tasarımları küresel trendlerden, toplumsal ruh hallerinden, gelişen teknolojiden hayatın bir çok unsurundan etkilenmektedir. Ev, ofis, mağaza, restoran mobilyaları dünya çapındaki akımlardan trendlerden etkileniyor. Gelişen teknoloji ve iletişim ağları sayesinde bu etkileşim daha hızlı oluyor.

2023 iç mekan tasarımları da hızlı ve güçlü etkileşimi daha da hissettiğimiz bir dönem olacak. retro öğeler, şık mobilyalar ve doğal malzemeler 2023’te de popüler olmaya devam edecek. Ancak teatrallik ve belki de kargaşa, birçok insanın taptığı münzevi minimalizmin yerini alacak.

Minimalizm, tüm çağdaş tasarımın kalbinde yer alır. Gereksiz tüketimi reddetmek, dağınıklığı biriktirmek ve daha sık satın almayı teşvik eden aşırı tasarruflar yaratmak, uzun zamandır var olan ve ortadan kalkmayan temalardır. Ancak önümüzdeki yıl, daha yumuşak ve “daha sıcak” minimalizm ön plana çıkacak. Modern minimalist iç mekanlar daha renkli, hoş ve kişisel hale geliyor. Bu, başlangıçta, bej-kahverengi paradigmasındaki sıcak renklerin temel olarak giderek daha fazla kullanıldığı ve kontrast akromatlarla çok hafifçe renklendirilmeden önce kırmızı, sarı ve turuncunun yumuşak tonlarıyla seyreltildiği palette fark edilebilir.

2023 iç mekan tasarımlarında hızla gelişen teknolojinin her yeni gelişmesine ayak uydurmak mümkün değil. Ancak, onları yavaş yavaş evinize getirebilirsiniz. Her tür sensör, uzaktan kumandalı anahtar, zamanlayıcı, sesli asistan ve akıllı cihaz, herhangi bir daire veya ofis veya şirketler için büyük kolaylık sağlamaktadır. Robot elektrikli süpürge, uzaktan kumandalı perdeler, su tasarruflu musluklar, çok amaçlı cihazlar vb. gibi kapsamlı bir akıllı ev sistemi yerine basit yerel “yardımcılar” ile başlayın.

2023 iç mekan tasarımlarında sanata bir vurgu görecek ve yaratıcı olmaları için daha fazla özgürlük tanıyacak. Heykeller, tablolar, yuvarlatılmış kenarlı pahalı mobilyalar ve sıra dışı armatürler, oyma kulplu ilgi çekici kapılar ve pahalı, karmaşık aydınlatmalar ön planda olacak. Klasik dekor, antika mobilyalar ve yapay olarak eskitilmiş kapı ve pencere çerçevelerinin tümü şık, pahalı ve davetkar görünüm kazanacak.

İç mekan tasarımında tarz zevk ve önceliklerinizi, sizi yansıtacak modern iç mimari tarz ve öğeleri belirlerken, ART B Mimarlık ekibi tarafından 3 Boyutlu Görselleştirme ile hazırlanan örnek tasarım ve fikir yazılarından faydalanabilirsiniz. Mağaza, ofis, firma ve evinizin her detayı hakkında ilham verecek iç mimar fikirleri için ART B Mimari Projelerine göz atabilirsiniz.

ART B Mimarlık Ofisi bünyesinde bulunan Mimar, İç Mimar, İnşaat Mühendisi ve gelişmiş teknolojik donanımı sayesinde, farklı sektörlere hitap eden bütünsel yeni nesil mimari tasarım ve uygulama çözümleri sunmaktadır. Mimari GörselleştirmeUygulama ve İnşaat, Konsept Tasarım ve daha fazlası için projelerimize göz atabilirsiniz.

 



Şimdi Ara
WhatsApp
Projeler
Bul